• Tel: +355 68 206 2811 / +355 68 2025 709
  • Email: info@mermeretoto.com
  • Hapur: 08:00-16:00

Kuarce

Kuarci nuk eshte gur teresisht natyror, ai refereohet ne pergjithesi si gur i inxhinieruar. Megjithese pergjithesisht guret e kuarcit perbehen prej 92% kuarc natyral, pjesa tjeter konsiston ne rezina, pigmente dhe materiale te tjera te cilat presohen bashke.

Ajo qe natyra arrin te beje ne miliona vjet me mermerin e granitin, imitohet nepermjet presave te fuqishme me kuarcin.

Guret e kuercit nga ana tjeter ofrojne dizenjo nga me te ndryshmet dhe nje varietet te pafundem zgjedhjesh. Gjithashtu kuarci eshte shume i forte dhe rezistent dhe duke qene se nuk ka pore, edhe shume higjenik.