• Tel: +355 68 206 2811 / +355 68 2025 709
  • Email: info@mermeretoto.com
  • Hapur: 08:00-16:00

Mermere

Mermeri ashtu si edhe graniti eshte nje gur natyral dhe cdo gur eshte unik. Ne pergjithesi ngjyrat e mermerit jane me konsistente me nje rregullsi me te dukshme se graniti.

Si zgjedhja e pare e skulptoreve dhe arkitekteve Grek e Romak, mermeri eshte bere nje simbol kultutor i tradicionales dhe shijeve te rafinuara. Pantheoni i Romes, Taj Mahali ne Agra, Harku i Mermerte i Londres dhe kryevepra e Mikelanxhelos Davidi, jane disa nga shembujt e perdorimit te mermerit.

Megjithese mermeri ka qene historikisht simbol i klasikes, ne ditet e sotme ai po perdoret gjithnje e me shume ne dizajnin bashkekohor duke gjetur aplikime ne zgjidhje arkitektonike interiere moderene duke u kombinuar me materiale te tjera natyrale si bakri, druri, lekura etj.